Wist u dat....

 

 

Vriendelijke sinterklaas.

Sinterklaas is een vriendelijke oude man. Geen boeman dus. Kwaadspreken doet de sint niet. Opvoeden is aan de ouders of verzorgers. Informatie die sint krijgt van ouders welke erg negatief voor het kind uitvallen zal niet worden gebruikt tijdens het bezoek. Sint heeft in zijn hele leven nog nooit een kind mee naar Spanje genomen. Een ouder op de korrel nemen op een leuke wijze, daar is de Sint altijd voor in. En de enige roe die Sint en Pieten kennen is de Kangoeroe.

Piet is niet dom.

Piet werd in het verleden nog al eens afgeschilderd als een domme clown die zeer slecht nederlands spreekt. Tegenwoordig zijn de Pietermannen en -vrouwen vriendelijke kindervrienden die gewoon nederlands spreken.

Ook zijn onze Pieten vanaf heden (2021) roetveegpieten. 

Kachel of open haard.

Uiteraard staat het mooi op de foto/ film om Sint en Piet precies voor de open haard of kachel te zetten. Helaas is dit naast mooi, ook heel erg warm. Omdat een hevig transpirerende Sint of Piet ook niet erg fotogeniek overkomt, willen we u vragen hier rekening mee te houden.

Stoel versieren.

Heel gezellig om samen met de kinderen, in afwachting van de goedheiligman, een stoel te versieren. Houdt er rekening mee dat de sint graag op een hoge stoel zit met een rechte leuning. Een eetkamerstoel vindt hij altijd beter dan een bank of een luie stoel. Versieringen met crêpepapier? Niet doen!! Crêpepapier geeft af als het een beetje vochtig wordt en daar kunnen de kostuums slecht tegen. Gebruik ballonnen en/of vlaggelijnen om de stoel te verfraaien.

Sint en pieten drinken geen alcohol.

Bied het dus ook niet aan. We zullen het ook niet aannemen. Sint en pieten brengen hun dagen in Nederland nuchter door. Een glaasje water of fris is lekker. (liefst met rietje) U wilt toch ook niet dat Sint en Pieten van het dak vallen? 

Huisdieren.

Ook wij vinden al die huisdieren heel leuk maar niet tijdens het bezoek. In verband met de hygiëne van onze kostuums en risico's op beschadigde kostuums vragen wij u de huisdieren voor de duur van het bezoek buiten de bezoekruimte onder te brengen.

Kinderen schminken.

Een gebruik wat we steeds vaker tegenkomen. De kinderen allemaal als piet verkleed, compleet met hun gezichten vol met schmink. Laat liever de schmink achterwege. De schmink is moeilijk uit uw bankstel en onze kostuums te krijgen.

Foto en video-opnamen.

We begrijpen best dat die ene foto heel belangrijk is. De jongste voor het eerst bij Sint op schoot. Opa die samen met Piet een liedje zingt. Forceer dit echter niet. Dwing de kinderen niet, laat ze zelf kiezen of ze bij sint of piet willen zitten. Tijdens het bezoek zijn er genoeg momenten om mooie foto's te maken. Vaak zien wij overigens dat de kinderen in het begin van het bezoek niet willen en als ze wat gewend zijn aan het bezoek wel bij Sint en Pieten willen zitten. Heeft u leuke foto's van onze Sint en Pieten gemaakt tijdens het bezoek? Dan zien wij die graag in onze mailbox! Wie weet staan ze binnenkort op onze site! Wij zetten foto's alleen met uw toestemming op de site. 

Mail de foto's naar:pietenbendegld@gmail.com